Din hobby är ditt hemliga vapen!

Hur fyller du din energi? 

Det är dags att hylla syjuntan, yogamattan, skogen, tv-spelen eller Replokalen.

-Du behöver en Hobby för att göra succé i sälj!

Vi vet alla att allt handlar om energi i sälj, att sälj sitter i ögonen är en gammal devis. 

Framtidens Säljare snackar mindre och lyssna mer, ställer mer frågor.

Att lyssna aktivt kräver ännu mer energi än att prata.

Framtidens vinnare är bäst när det gäller.

Allt visar att det blir svårare och svårare att få tid med kund, när vi gör det måste vi tillföra något, vi måste gjort skillnad. Helt enkelt måste vi vara bäst när det verkligen gäller.

Hur blir vi det?

Jo, utifrån att vi har energin till att vara det. Energin till att träna oss att vara bäst när det verkligen gäller.

Hur skapar du energi?

Har du någon gång mött en människa som passionerat brinner för fiske, snickerier, att dreja, spela musik eller TV-spel? Du vet, en sådan där människa som med hela ansiktet lyser upp när dom pratar om sin Hobby. En sån där människa som plötsligt gör att du faktiskt seriöst överväger att du också ska börja med fiske, snickerier, gå drejkurs eller vad det nu än kan vara.

Passionen är A & O i vårt liv.

Passionen säger något om människan. Den skapar spänning, lust och nyfikenhet till oss som möter personen i fråga. 

Den passionen önskar jag att alla som jobbar med sälj bar på. 

Hur skapar vi passion?

Jag tror på riktigt det är dags att vi hyllar hobbyn, inte bara den där "instagram vänliga" hobbyn utan också den där hobbyn som oavsett om någon ser eller hör gör att det bubblar av energi och passion inom dig. Den hobbyn vi längtar till, den hobbyn som gör att vi får andra infallsvinklar, berika oss med andra människor och som gör att vi kan tänka kreativt och nytt in i våra respektive jobbsituationer dagen efter. 

Jag älskar musiken. 

Musik definierar mig, om någon fråga vad jag gör helst när jag inte jobbar så svarar jag utan att tveka en enda sekund: Spela musik. Att få sätta mig i en replokal långt ifrån civilisationen med mina närmsta vänner, totalt olika mig, jobbar med helt andra saker än mig, det berikar mig något oändligt. Tiden stannar i den där svettiga och varma lokalen.

Jag skulle utan tvekan säga att om musiken skulle upphöra imorgon skulle jag bli en betydligt sämre säljare och entreprenör. Humöret skulle svänga, passionen skulle avta successivt och därigenom skulle jag inte ha möjlighet att vara bäst när det gäller

Vi vill alla prestera 24/7, vi vill äta sova och andas vårt jobb för att nå framgång. 

För att orka, för att vara bäst och för att sticka ut i mängden: Bejaka din Hobby. 

Utveckla just dina skills utanför jobbet, berika dig med möten med totalt olika människor men som delar en gemensam passion: Hobbyn. Att göra något för sin egen skull fyller på med energi och motivation som smittar av sig på resten av livet.

Jag lovar, vis av erfarenhet och mängder av intervjuer med framgångsrika entreprenör: Hobbyn är en pulsåder, en fri stad, ditt hemliga vapen. Har du ont om tid? Jag tror vi alla känner så, men någonstans handlar det om att ändå bara göra det, avsätt tid, det kommer aldrig bli läge. Du styr. 

Så oavsett om det var 10 år sedan du hade fram frimärkssamlingen, akvarellfärgerna eller gitarren. Plocka fram dom nu, minst 1ggr i veckan. Som belöningen får du energi. 

För energi behöver ju laddas, energi varar inte för evigt. 

Så du min vän, se till att ladda upp den redan idag. Du blir omöjlig att slå i ditt arbete..

Har du svårt att komma på din Hobby?

Lugn, det finns såklart tester online att göra för att komma igång.

Men ärligt, innerst inne tror jag verkligen du vet. Lyssna noga så hör du den: Passionen. 

Lycka till!

//Jonas Gallneby
FSK Värnamo